2020-21 Συμμετοχή στον διαγωνισμό WRO

Υποστήριξη ενός θερμοκηπίου από τρία υποσυστήματα αυτοματισμών

Πληροφορίες

Το project με το οποίο συμμετέχουμε στον διαγωνισμό του WRO 2021 (Εξειδικευμένη Ανοικτή κατηγορία ΕΠΑ.Λ. «Αγροτική Παραγωγή και Τυποποίηση») σχετίζεται με την υποστήριξη ενός θερμοκηπίου από τρία υποσυστήματα αυτοματισμών.

Συγκεκριμένα υπάρχει ένας solar tracker ο οποίος κινεί ένα φωτοβολταϊκό panel ακολουθώντας την πορεία του ήλιου. Όταν ο ήλιος δύσει και δεν υπάρχει πια φως ο solar tracker επιστρέφει αυτόματα στην προκαθορισμένη θέση της ανατολής περιμένοντας την επόμενη ανατολή του ηλίου. Το φωτοβολταϊκό παρέχει ενέργεια σε αρκετά μέρη του συστήματος.

Επίσης υπάρχουν αυτοματισμοί που χειρίζονται διάφορους μηχανισμούς του θερμοκηπίου λαμβάνοντας υπόψη τη διακύμανση της θερμοκρασίας τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και το χειμώνα. Αυτοί οι μηχανισμοί περιλαμβάνουν θύρες αερισμού του θερμοκηπίου, γεωθερμική αντλία για τη θέρμανση του εργοστασίου διαλογής που βρίσκεται δίπλα στο θερμοκήπιο το χειμώνα καθώς και σκιάδιο το οποίο κατεβαίνει αυτόματα τους καλοκαιρινούς μήνες για την μείωση της θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο.

Τέλος, υπάρχει ένα σύστημα αυτόματης διαλογής προϊόντων με βάση το χρώμα (με χρήση αισθητήρα) και το μέγεθός τους (μηχανικά). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα στοιχεία του έργου έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση ενός 3D εκτυπωτή.

Video

Συνδεθείτε μαζι μας

Επικοινωνία

Slide